Vintern kommer och så även halkan

Nu närmar sig vintern med stormsteg och vi på BestDrive vill hjälpa dig att förbereda dig och din bil på alla tänkbara väderförhållanden. Be oss gärna om hjälp för att hitta rätt däck, rätt lufttryck och rätt hjulinställning.
Då står ni väl rustade för att klara många av vinterns utmaningar.

Vinterväglagen

Vinterväglagen innebär att din bil ska ha godkända vinterdäck från och med senast den 1 december till och med 31 mars, vid vinterväglag. Dubbdäck får användas från och med 1 oktober till och med 15 april. För att du inte ska överraskas av en frostig morgon med hala vägar rekommenderar vi att du bokar in din tid för däckbyte redan under oktober för att vara på säkra sidan. Kylan kan som vi alla vet smälla till ordentligt snabbt.

Däcklagar

Lagkravet på mönsterdjupet för vinterdäck är minst 3 mm. Detta kan du få hjälp att kontrollera hos din BestDrive-återförsäljare. Observera att ett däck som bara har 3 mm kvar har förlorat mycket av sitt väggrepp och om du har möjlighet bör du byta däcken vid 4-5 mm istället för att minska risken för att förlora väggreppet på vintervägarna. Ett däck slits dessutom snabbare ju mindre mönsterdjup som är kvar.

Kontakta oss:

BestDrive Tagene
Tagenevägen 15B
425 37 Göteborg

 

Ring oss på: 031-222 444

Mail: butik.goteborg@bestdrive.se

 Öppettider:

Måndag – torsdag. 08.00 – 17.00.

Fredag: 08.00 – 16.30.